Riwal-Jesper-Becker-and-Lars-Sorby-1.JPG

Nieuws

Riwal verkoopt eerste 100% elektrische 22-meter telescoop hoogwerkers

Riwal heeft twee geconverteerde 100% elektrische JLG 660SJ hoogwerkers verkocht aan het Noorse verhuurbedrijf Sørby Utleie. Sørby Utleie wordt het eerste verhuurbedrijf ter wereld dat de JLG 660SJ Electric ontvangt, een machine die ze hun klanten aanbieden als een duurzaam alternatief voor machines die op diesel werken. Met de JLG 660SJ Electric kunnen bedrijven die op hoogte werken hun projecten voortzetten en tegelijkertijd de koolstof uitstoot aanzienlijk verminderen.

De machines werden omgezet van diesel naar elektrisch door het technische team van Riwal onder leiding van Nico den Ouden in Nederland. Met een geluidsniveau onder 70 Dba en nul koolstofemissies, werkt deze 100% elektrische hoogwerker op batterijen en heeft een 230 volt geïntegreerde batterijlader. De machine wordt geleverd met non-marking banden, zodat hij zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Dit nieuwste model draagt bij aan het aanbod van geconverteerde elektrische hoogwerkers van Riwal, met werkhoogten variërend van 22 meter tot 43 meter.

Lars Sørby, eigenaar van Sørby Utleie, licht toe: “De focus op duurzaamheid en CO2-reductie in Noorwegen is erg hoog en blijft elke dag toenemen. We kijken er naar uit om onze klanten te helpen te voldoen aan overheidsvoorschriften en hun werk zo efficiënt mogelijk te doen. Wij geloven dat de JLG 660SJ Electric samen met onze ook recentelijk geleverde nieuwe JLG 1350SJP Electric van Riwal, een fantastische toevoeging zal zijn aan onze vloot. Wij geloven in langdurige partnerships met onze leveranciers en Riwal blijft een voorkeurspartner voor Sørby Utleie. ”

Pedro Torres, CEO van Riwal, licht toe: “Onze focus op het ontwikkelen van duurzame oplossingen heeft geleid tot de innovatie van onze unieke, volledig elektrische hoogwerkers. We hebben besloten deze machines om te bouwen vanwege een toenemende behoefte van onze klanten om te voldoen aan de milieuwetgeving en duurzamere opties te hebben bij het gebruik van hoogwerkers. We kijken ernaar uit om samen te werken met Sørby Utleie en in de toekomst weer zaken te doen.”

Riwal Jesper Becker and Lars Sorby 1