Tilburg-5.jpg

Nieuws

ProDelta verkoopt Distriport Tilburg aan CBRE Global Investor

ProDelta heeft logistiek centrum Distriport Tilburg verkocht aan CBRE Global Investors. Het DC heeft een totale oppervlakte van ruim 70.000 m² inclusief mezzanine en kantoorruimte.

Distriport Tilburg ligt op bedrijventerrein Vossenberg West II, direct aan de Barge Terminal Tilburg en is een van de grootste bedrijfsgebouwen op het bedrijvenpark. CBRE Global Investors verwierf het logistieke centrum ten behoeve van een hoogwaardige en duurzame logistiek vastgoedportefeuille van haar opdrachtgever.

Tilburg is driemaal op rij uitgeroepen tot de nummer 1 logistieke hotspot van Nederland vanwege de nabijheid van de Rotterdamse en Antwerpse havens, de goede snelwegverbindingen met Duitsland en het Europese achterland en de directe verbinding met Railport Brabant die Centraal-, Zuid- en Oost-Europa ontsluit. Het distributiecentrum is volledig en langjarig verhuurd aan XPO Logistics die er de Europese e-commerce operatie verzorgt van fashionretailer H&M.

Distriport Tilburg is een duurzame ontwikkeling, gericht op verantwoord gebruik van grond, materialen en natuurlijke hulpbronnen. In april van dit jaar is het complex BREEAM-NL Good gecertificeerd. Op het 60.000 m2 grote dak ligt het grootste zonnestroomsysteem van Brabant met in totaal 24.310 zonnepanelen. Dit systeem, met een capaciteit van 6,3 miljoen kWh stroom, voorziet 1.800 huishoudens van duurzame energie.

ProDelta is bij de verkoop van Distriport Tilburg commercieel geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting en juridisch en fiscaal door Loyens & Loeff. Koper CBRE Global Investors is commercieel begeleid door 3Stone Real Estate en BNP Paribas Real Estate en juridisch door Houthoff.

Tilburg 12