Kingfish-Oslo-Merkur-Market_2021-03-01-155342.jpg

Nieuws

Eerste noteringsdag voor The Kingfish Company op de Oslo Merkur Markt

The Kingfish Company heeft een notering gekregen en is begonnen met de handel op de Merkur-markt van de beurs van Oslo (die tegen het einde van de maand zal worden omgedoopt tot Euronext Growth).

"We zijn verheugd dat we de bladzijde van een start-up naar een scale-up kunnen omslaan en onze wereldwijde expansiestrategie kunnen uitvoeren na de notering op de Merkur Markt van Oslo", aldus Ohad Maiman, oprichter en CEO van The Kingfish Company.

The Kingfish Company is toonaangevend in de productie van hoogwaardige visproducten en maakt gebruik van geavanceerde recirculerende aquacultuurtechnologie (RAS) op het land. Het bedrijf produceert op duurzame wijze Yellowtail Kingfish, een zeer veelzijdige vis-, schaal- en schelpdiersoort, met een actieve verticaal geïntegreerde operatie in Nederland, en een tweede locatie in Maine die in een vergevorderd stadium van vergunningverlening verkeert en gepland is voor de Noord-Amerikaanse markt.

Ter voorbereiding op de beursnotering verwelkomt de voorzitter van de Raad van Commissarissen van The Kingfish Company het nieuwste bestuurslid Helge Moen (voormalig algemeen directeur Kverva), die zich zal voegen bij Alexandre van der Wees, Jeroen Scheelbeek en Martin Jansen. "De uitgebreide ervaring en expertise van onze bestuursleden is een belangrijke troef voor de groei van het bedrijf en zal het management van The Kingfish Company blijven ondersteunen bij het leveren van uitmuntende operationele prestaties en het uitvoeren van onze toekomstige uitbreidingsplannen", aldus Hans den Bieman, oprichter en voorzitter van de Raad van Commissarissen.

De beursnotering volgt op een onderhandse plaatsing van 50 miljoen euro die op 11 november werd afgerond. De beursnotering kreeg veel steun van de grootste aandeelhouders Creadev en Rabo Corporate Investments, evenals van vooraanstaande Noorse investeerders. Met het opgehaalde kapitaal zal The Kingfish Company haar Europese productiecapaciteit verder uitbreiden en tegelijkertijd haar tweede faciliteit in de Verenigde Staten verder ontwikkelen.

"We zijn onder de indruk van de prestaties van het bedrijf in de afgelopen 12 maanden en we zijn blij dat we onze steun aan de missie van The Kingfish Company kunnen versterken: gebruikmaken van de recirculerende aquacultuurtechnologie om hoogwaardige en milieuvriendelijke vis-, schaal- en schelpdierproducten naar veelgevraagde markten te brengen", aldus Alexandre van der Wees van Creadev.

"We zijn er trots op dat we The Kingfish Company kunnen blijven steunen op haar weg om duurzaam geproduceerde Yellowtail naar een breder publiek in Europa en de VS te brengen", aldus Rabo Corporate Investment's investment manager Arjan van der Hout. "Hun missie en groeiambitie past perfect bij de Rabobank en onze familie van snelgroeiende Food & Agri bedrijven over de hele wereld."

De onderhandse plaatsing en daaropvolgende notering werd geleid door DNB Markets (Sole Global Coordinator en Joint Bookrunner), in samenwerking met Arctic Securities, Rabobank, Swedbank en Kepler Cheuvreux als Joint Bookrunners.

De Kingfish Company wordt nu verhandeld onder de ticker KING-ME en relevante informatie voor beleggers is beschikbaar op de website van de onderneming op www.the-kingfish-company.com.

Kingfish Oslo Merkur Market