boels-riwal-1_2024-03-13-090227_ptld.jpg

Nieuws

Rotterdam, 13 maart 2024

Boels Rental neemt Riwal over

Samen naar grotere hoogten.

Boels Rental kondigt met trots de geplande overname van Riwal aan. Een gerenommeerd verhuurbedrijf met een rijke historie en expertise in voornamelijk hoogwerkers. De voltooiing van de overname is gebonden aan enkele gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuringen door de relevante mededingingsautoriteiten. De overname past binnen de ambitieuze groeistrategie van Boels om de grootste en beste verhuurpartner in Europa te worden. De overname versterkt de aanwezigheid in bestaande markten, zorgt voor uitbreiding naar nieuwe en geeft een aanzienlijke impuls aan de hoogwerker vloot van Boels.

Boels riwal 1

Geografische groei

Boels en Riwal hebben een sterke marktpositie in hun respectievelijke markten. In landen waar beiden actief zijn, gaan Boels en Riwal hun krachten bundelen. De overname opent ook deuren naar nieuwe Europese markten voor Boels, zoals Spanje en Frankrijk. Waar Boels een ongeëvenaard sterk en uitgebreid netwerk in Europa heeft, is Riwal een wereldspeler met onder meer vestigingen in India en Qatar. Deze geografische uitbreiding, gecombineerd met een versterking van de specialistische verhuurdivisie, positioneert Boels voor succes en verdere groei richting de toekomst.

Uitbreiding kennis & expertise

De expertise van Riwal op het gebied van hoogwerkers voegt een nieuwe dimensie toe aan het product- en serviceaanbod van Boels. Met een vloot die voor meer dan 60% is geëlektrificeerd, draagt de overname ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Boels.

"Met een gecombineerde vloot van meer dan 55.000 hoogwerkers, aangevuld met specialistische kennis & expertise, kunnen wij een ongeëvenaarde dienstverlening en service bieden waardoor onze klanten altijd door kunnen met hun project. Ongeacht hun uitdaging", aldus Pierre Boels, CEO Boels Rental.

Gedeelde visie en DNA

Riwal en Boels passen goed bij elkaar. De geschiedenis van Boels en Riwal gaat terug tot respectievelijk 1977 en 1968. Naast een familiaire bedrijfscultuur hebben beide bedrijven sterke groei doorgemaakt de afgelopen decennia en een gerenommeerde reputatie in de machineverhuur opgebouwd. De overname brengt twee bedrijven samen met vergelijkbare normen en waarden en een gemeenschappelijke visie op klantbediening: kwalitatief materieel voor elke uitdaging en direct beschikbaar. Makkelijk besteld en snel geleverd. "Boels en Riwal passen strategisch gezien perfect bij elkaar als je kijkt naar zaken als bedrijfscultuur, geografische aanwezigheid en groeimogelijkheden. De overname is een bewijs van de kracht en kwaliteit van het werk dat we hier bij Riwal en Manlift leveren.” Aldus Pedro Torres - CEO Riwal.

Springplank voor verdere groei

Met 65 vestigingen en bijna 1200 deskundige werknemers voegt Riwal circa 310 miljoen euro omzet toe aan Boels Group. De overname zorgt daarmee niet alleen voor geografische uitbreiding en schaalvergroting, het versterkt ook de financiële slagkracht en wendbaarheid van Boels. De overname creëert met bijna 830 filialen in 27 landen een stevig fundament voor verdere groei. Met een gecombineerde vlootwaarde van 3,6 miljard euro en een deskundig personeelsbestand van bijna 8500 medewerkers kan Boels elke klantuitdaging aan.

Boels doron 1

Over Boels Rental:

Boels Rental is een van de meest toonaangevende verhuurbedrijven van Europa. Met zijn enorm breed gevarieerde aanbod van 860.000 verhuurartikelen en specialisaties biedt Boels altijd een geschikte verhuuroplossing, voor elke klant. Met de nieuwste en meest innovatieve machines en uitstekende dienstverlening overtreft Boels de verwachtingen van elke klant. Dit doen ze vanuit een dicht vertakt internationaal netwerk van meer dan 764 filialen in 18 landen. Boels biedt werk aan circa 7300 mensen en een omzet van €1.55 mld. in 2023. Met zijn jonge vloot, uitgebreid aanbod aan nagenoeg zero-emissie-machines en korte transportafstanden helpt Boels zijn klanten om duurzamer en succesvol te bouwen.

Het bedrijf heeft voor de financiering van de overname een overbruggingsfaciliteit van €200 miljoen afgesloten. Deze faciliteit heeft een looptijd van één jaar en het bedrijf is van plan deze in de toekomst te herfinancieren met een langetermijnoplossing.”

Over Riwal:

Riwal is gespecialiseerd in het veilig en efficiënt werken op hoogte sinds 1968. De afgelopen tientallen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een hoogwerkerspecialist voor meerdere bedrijfstakken. Riwal is actief in 14 verschillende landen, heeft 65 filialen met bijna 1200 werknemers en een verhuurvloot van circa 20.000 machines. Naast de verhuur, het onderhoud en de verkoop van hoogwerkers, verreikers en heftrucks verkoopt Riwal ook eersteklas onderdelen, biedt het technische services voor machines en beschikt het over eigen traininglocaties.

Update 12 juni 2024:

Begin maart dit jaar hebben we de geplande overname van Riwal door Boels Rental aangekondigd. Inmiddels hebben de mededingingsautoriteiten hun goedkeuring gegeven voor de overname.

Dat betekent dat de overname per 3 juni is afgerond!